4 verrassende redenen waarom je je niet goed voelt na het eten

je voelt je niet goed na het eten van je eten

Voedsel levert energie aan ons lichaam om dagelijkse activiteiten uit te voeren.

Ons lichaam heeft een voortdurende toevoer van calorieën en voedingsstoffen nodig om goed te kunnen functioneren. Dus, om ons lichaam gezond en fit te houden, is het belangrijk om schoon en gezond voedsel te hebben. Maar er zijn dagen dat je je zelfs na een goede voedzame en gezonde maaltijd ziek begint te voelen. Je ervaart gas, een opgeblazen gevoel en buikpijn en hebt geen idee waarom het jou overkomt. We zullen je de 4 verrassende redenen vertellen waarom je je misschien slecht voelt na het eten.
Spanning

Je bent je hier misschien niet van bewust,

maar stress kan je echt misselijk maken na je maaltijd. Stress heeft een grote invloed op je spijsvertering. Wanneer je gestrest bent, gaat je lichaam in een vliegmodus. Dit leidt tot een verhoging van uw hartslag en uw spieren worden stijf. Het leidt verder tot darmontsteking, zure oprispingen en het prikkelbare darmsyndroom.

Maagvirus

Een maagvirus is een andere reden waarom mensen zich ziek voelen na het eten van hun maaltijd. Dit is een veel voorkomende bug en wordt ook wel buikgriep genoemd. Dit infecteert de darm en veroorzaakt symptomen zoals misselijkheid, braken en diarree. Het is een overdraagbare ziekte en je kunt het oplopen door in de buurt te komen van iedereen die al aan dit probleem lijdt of na besmet voedsel of water te hebben geconsumeerd.
Niet goed kauwen op voedsel

Gulpen van het voedsel,

zonder het goed te kauwen, kan leiden tot spijsverteringsproblemen. Het eigenlijke spijsverteringsproces begint in onze mond. Onze speekselklieren scheiden enzymen uit, nog voordat we een hap van ons voedsel nemen. Wanneer we op het voedsel kauwen, verzacht het speeksel het, zodat het gemakkelijk afbreekt wanneer het onze maag bereikt. Als je je voedsel niet goed kauwt, zal je spijsvertering veel moeten werken voor het spijsverterings- en absorptieproces, wat een opgeblazen gevoel en IBS kan veroorzaken.
Je hebt voedselgevoeligheden

Als je je ongemakkelijk voelt en je maag doet pijn na je maaltijd,

dan kan dit ook te wijten zijn aan voedselgevoeligheid. Gevoeligheid voor voedsel kan je een opgeblazen en gasachtig gevoel geven. Houd elke keer dat dit gebeurt een logboek bij van het voedsel dat u eerder hebt geconsumeerd. Let op of er een patroon in zit. Als dit het geval is, raadpleeg dan uw arts omdat dit te wijten kan zijn aan voedselallergie of voedselgevoeligheid.

2 Comments on “4 verrassende redenen waarom je je niet goed voelt na het eten”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *