Deze eenvoudige ademhalingstechniek kan je leven redden tijdens een hartaanval!

Deze eenvoudige ademhalingstechniek kan je leven redden tijdens een hartaanval!

Denk aan je voeten en snel handelen,

blijft van het grootste belang wanneer je een hartaanval ervaart. Het is eng omdat je niet weet hoeveel tijd je hebt tot de hulp arriveert of iemand het merkt.

Voor zover je weet, ben je misschien alleen in een lift, in je wasruimte of zelfs in je comfortabele bed als je vermoedt dat er een hartaanval op komst is. Daarom is het van vitaal belang om te weten wat er moet gebeuren als u denkt dat u een hartaanval heeft.

Veel mensen kunnen mild ongemak en pijn in hun borst en linkerarm ervaren, voor een volledige hartaanval. Bovendien kan men zich ook licht in het hoofd en misselijk voelen en hartkloppingen ervaren.
De levensreddende ademhalingstechniek
Wat als we je zouden vertellen dat er een specifieke ademhalingstechniek is die je leven kan redden tijdens een hartaanval?

Ja, je leest het goed.

Lifestylecoach Luke Coutinho nam contact op met sociale mediaplatforms om in detail te praten over het veranderen van de uitkomst van een hartaanval door alleen de ademhalingstechniek te veranderen. Hij gaf de Chinezen de eer om deze ademhalingsoefening te verzinnen.
De Ha-Ku ademhalingsmethode:

1. Adem in met een “HA” -geluid.

Neem veel zuurstof op met uw mond, waardoor het “HA” -geluid klinkt.
Het maakt niet uit hoe je zit, je kunt met je rug recht zitten of je kunt gehurkt of zelfs zijwaarts liggen.

2. Adem uit met een “KU” -geluid

Adem de lucht uit zoals je probeert te hoesten, d.w.z. een krachtig KU-geluid. Je moet echter diep inademen voordat je uitademt met een hoestgeluid. Je kunt ook het “KU” -geluid vervangen door een echte hoest, maar onthoud dat het een krachtige uitademing moet zijn. Als je het goed doet, zul je de weeën opmerken.

3. Herhaal

Het is belangrijk om deze methode een paar keer te oefenen, zodat deze wordt geregistreerd in je onderbewustzijn. Vergeet niet dat de ‘HA’-methode van inhaleren de eerste stap is en wordt gevolgd door de’ KU’-stap van een krachtige uitademing.
Dus deze techniek gaat als Ha – Ku – Ha – Ku – Ha – Ku.

Waarom werkt deze oefening?

Deze methode richt zich op het duwen van zuurstof door de longen. Met deze ademhalingstechniek proberen we in het hart te knijpen om meer bloed te pompen.
Simpel gezegd, deze oefening kan helpen om het zuurstofrijke bloed naar je hart te spoelen, wat precies is wat je nodig hebt tijdens een hartaanval of een hartstilstand.Deze techniek verbetert het zuurstofverzadigingsniveau van het bloed (SpO2), wat in de meeste gevallen ongelooflijk behulpzaam kan zijn bij het redden van het leven van de patiënt.

Een woord van waarschuwing

Luke benadrukte ook het belang van het vooraf oefenen van deze ademhalingstechniek. Het is ook belangrijk om te begrijpen dat het leren van deze techniek niet betekent dat u niet naar het ziekenhuis hoeft te gaan tijdens een hartstilstand of een hartaanval.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *