Dit is de reden waarom vrouwen zich uitgehongerd voelen tijdens hun maandelijkse cyclus

Dit is de reden waarom vrouwen zich uitgehongerd voelen tijdens hun maandelijkse cyclus

De maandelijkse periode kan uw interne ritmes op zijn kop zetten.

Je zult je plotseling humeurig, geïrriteerd gaan voelen en je verlangen naar ongezond voedsel zal een grote sprong maken. Een toename van de eetlust is gebruikelijk vóór en tijdens uw maandelijkse menstruatiecyclus. Het is duidelijk dat dwangmatig eten het gevolg is van hormonale veranderingen, maar enkele andere redenen hebben ook invloed op uw voedselkeuze.
De reden
Vóór uw normale maandelijkse cyclus gaan uw oestrogeen- en progesteronspiegels omhoog en dalen ze plotseling net voor de periode, wat uw eetlust verhoogt.

Experts suggereren dat deze honger vaak is naar meer koolhydraten en suiker. Volgens theorieën raken vrouwen gedurende deze tijd geïrriteerd en chagrijnig en het is gebleken dat het eten van chocolade het serotonine- en dopaminegehalte kan verhogen, wat de stemming kan verbeteren.

Maar dit is niet alles, een toename van de eetlust tijdens periodes is ook gerelateerd aan je psychologie.

Mensen zijn over het algemeen weinig slechter tijdens periodes en dus vinden ze dat het goed is om eens per maand te genieten van ongezonde etenswaren. Dus eten ze meer ongezonde etenswaren om zich goed te voelen.
Wanneer is het lastig

Als je dwangmatig eten na je menstruatie aanhoudt, kan dit te wijten zijn aan een eetstoornis en moet je een expert ontmoeten. Dwangmatig eten kan soms zelfs wijzen op premenstruele dysfore stoornis (PMDD), wat andere problemen kan veroorzaken, zoals depressie en stemmingswisselingen.

Tips om dit te voorkomen

Er zijn verschillende manieren om te voorkomen dat je dwangmatig eet. De eerste die zich bewust wordt van de hoeveelheid en soorten voedsel die u eet. Probeer gezonde voedingskeuzes te maken en neem complexe koolhydraten op voor en tijdens periodes.
Perioden kunnen je ook verdrietig maken en automatisch reiken naar ongezond voedsel. Een stevige wandeling en andere matige lichamelijke activiteit kan je humeur verbeteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *