Gewichtsverlies verhaal: Van 84 kilo tot 54 kilo; weet hoe deze voedingsdeskundige gewicht verloor en hypothyreoïdie vocht!

Gewichtsverlies verhaal:

Het keerpunt – ik was een IT-professional en natuurlijk kreeg ik een drukke levensstijl.

Langzaam begon mijn gezondheid achteruit te gaan. Ik was hier niet blij mee. Dus besloot ik mijn gezondheid over te nemen en mijn baan op te zeggen. Ik heb mezelf gecertificeerd in voeding en bewegingswetenschappen en heb de graad gebruikt om mezelf voorgoed te transformeren.

Mijn ontbijt – Meestal een bron van eersteklas complete eiwitten en goede vetten Voor mij zou het ontbijt enkele bronnen van eersteklas complete eiwitten en goede vetten moeten bevatten. Dus meestal heb ik zoiets als roerei gemaakt in boter, wat kaas, zwarte koffie en een handvol noten.

Mijn lunch – Meestal een bron van eersteklas complete proteïne + goede vetten + groenten Ik heb een soort eiwit en goed vet in mijn maaltijd. Groenten, kip of paneer, samen met een portie salade en yoghurt vult me op.
Mijn diner – Voor mij is diner vergelijkbaar met mijn lunch.
kaneez saiyad fatbuster 2
Pre-workout – zwarte koffie en hele eieren

Na de training – Ik heb mijn ontbijt na de training, dus dat laadt me op.

Ik heb nooit, nooit mijn dieet bedrogen. Wanneer ik uit ga, of op vakantie, probeer ik de lokale keuken te proeven en ben in staat recepten te vinden die in overeenstemming zijn met mijn voedingsplannen.
De manier waarop ik eet, zorg ervoor dat ik verzadigd ben, vol blijf, energie heb, een goede hormonale gezondheid en mentale focus. Op deze manier blijft ook mijn lichaamssamenstelling intact, zodat ik niets mis!
Eten interessant maken ligt in mijn handen. Ik heb ook een eigen kookboek, dus ik heb nooit de behoefte om veel te genieten!

Mijn training – Ik train 6 dagen per week, wat bestaat uit 5 dagen krachttraining en een dag besteed aan het opbouwen van uithoudingsvermogen en behendigheid. Ik heb de afgelopen twee jaar getraind, dus momenteel sta ik op het niveau van voorschotten. Met het doel en de fase in gedachten, splitste ik mijn trainingen dienovereenkomstig op.

Recepten met weinig calorieën waar ik zweer bij –

ik concentreer me niet veel op calorieën. In plaats daarvan concentreer ik me op de nutriëntendichtheid van het voedsel. Wanneer je zoiets eet, helpt het je automatisch bij vetverlies, door je te verzadigen, de honger te reguleren en alleen dat voedsel te eten dat je lichaam nodig heeft. Dit helpt het optimale voedingsniveau te bereiken.
Fitnessgeheimen die ik heb onthuld – Eten is je brandstof. Als je je lichaam van het juiste soort voedsel voorziet, doet het niet alleen wonderen met je lichaamssamenstelling, maar ook met je algehele gezondheid. In plaats van op dieet te zijn (uitgehongerd), moet u juist en voedselrijk voedsel geven en dan zal uw lichaam u optimale resultaten geven in bijna elk aspect (uiteraard ook gecombineerd met een goed gestructureerd trainingsprogramma).
Over het algemeen beginnen mensen hun inspanningen te verminderen naarmate ze ouder worden, maar het geheim van het uitstellen van veroudering is om uw inspanningen te verhogen naarmate u ouder wordt.

Hoe blijf ik gemotiveerd – Alle positieve veranderingen die ik heb door mijn levensstijl te veranderen, zijn meer dan genoeg om me gemotiveerd te houden.

Toen ik 20 was zag ik er vroeger als 30 uit en nu zie ik er jonger uit. Ik voel me jong en jeugdig en er is geen gevoel dat dit positieve gevoel kan evenaren.

Hoe zorg je ervoor dat je de focus niet verliest? – Ik stel mezelf kleine doelen. Zodra ik één doel heb bereikt, stel ik een ander doel en dat helpt me veel bij het focussen op mijn algehele gezondheid.
Wat is het moeilijkste deel van overgewicht? – Ik zal het niet hebben over het fysieke uiterlijk. Laten we het hebben over de gevolgen voor uw gezondheid.

Het vetrijke percentage van het lichaam wordt geassocieerd met verschillende metabole problemen / hormonale problemen enz. Het is een vicieuze cirkel waarin een persoon met overgewicht lijdt aan insulineresistentie. Deze aandoening trekt meer lichaamsvet aan en uiteindelijk wordt insulineresistentie omgezet in diabetes.
Met insulineresistentie zijn ook veel hormonale problemen verbonden. Ik kan uit mijn ervaring zien dat het omgaan met gezondheidsproblemen in verband met hoog lichaamsvet het moeilijkste deel is.

Welke vorm zie je jezelf 10 jaar later?

Ik zal me concentreren op het handhaven van het ideale gewichtsbereik, het zoveel mogelijk belasten van spieren voor een vrouwelijk lichaam en proberen het percentage lichaamsvet 12-15% te houden.

Wat zijn de levensstijlveranderingen die u hebt aangebracht? – Eten was de grootste verandering die ik heb aangebracht. Ik begon de juiste aandacht aan mijn trainingen te besteden, nu train ik niet om af te vallen, maar train ik om goed te presteren. Ik let ook op mijn rust- en stressmanagementactiviteiten. Dus al met al heb ik alles om een goede reden veranderd, het was niet eenvoudig maar absoluut de moeite waard.

Wat was het laagste punt voor jou? Het plotselinge overlijden van mijn moeder en mijn tante liet een enorme kloof in mijn leven achter. Ik was bijna 1-1,5 jaar depressief en hing af van antidepressiva.

Ik ontwikkelde tijdens deze periode zelf hypothyreoïdie en IBS en kwam ook veel aan.

Lessen getrokken uit gewichtsverlies – Ik heb tijdens deze reis veel belangrijke lessen uit mijn leven geleerd. Ik leerde het belang van goede voeding, het belang van training. Ik heb geleerd dat goede voeding en training niet alleen van invloed zijn op je fysieke uiterlijk, maar ook op je interne en mentale gezondheid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *