Verhaal over gewichtsverlies: deze DJ verloor in slechts 6 maanden 20 kilo en werd een fitnesscoach

Gewichtsverlies verhaal:

Het maakt niet uit hoe graag je fit blijft,

je kunt toch ten prooi vallen aan een ongezonde levensstijl. Het kan erg frustrerend zijn om tegen die extra kilo’s te vechten en er niets aan te kunnen doen. Iets soortgelijks gebeurde met de 34-jarige Kunal, die een hectische levensstijl leidde en zich realiseerde dat hij extra gewicht had opgestapeld. Lees verder om zijn ongelooflijk motiverende reis te leren kennen en raak geïnspireerd om af te vallen.
Naam: Kunal Chhibber
Beroep: Voedingsdeskundige & fitnesscoach
Leeftijd: 34 jaar
Hoogte: 5 voet 11 inch
Hoogste geregistreerde gewicht: 88 kg
Gewichtsverlies: 20 kg

De duur die ik nodig had om af te vallen: 6 maanden

Het keerpunt: ik was al heel lang aan het dj’en en had door mijn levensstijl veel gewicht gewonnen. Ik had ook een stressvolle ochtendbaan als marketeer voor digitale media. Hoewel ik regelmatig aan het trainen was, kon ik geen extra kilo’s afwerpen. Het keerpunt was toen er een gezondheidskamp op kantoor was en ik ging voor een regelmatige controle.
Ik werd echter gedetecteerd met hoge bloeddruk en was echt geschokt. Ze hebben me een paar dagen medicijnen voorgeschreven en dat was het dan. Ik besloot dat ik iets aan gezondheid moest doen.
Omdat ik van kinds af aan heel gepassioneerd was over fitness, begon ik voeding en de wetenschap van beweging te bestuderen. Ik was gemotiveerd en wist met zekerheid dat dit was wat ik wilde doen. Ik verminderde veel gewicht na het opdoen van kennis en kreeg mijn volledige lichaamscontrole. Het was allemaal perfect!
Gewichtsverlies verhaal

Mijn ontbijt: ik heb wat eieren, gekookte groenten, haver en noten en zaden

Mijn lunch: een portie paneer, salade, twee chapattis en een kom wrongel
Mijn avondeten: een portie kipfilet, wat rijst, een kom dal en salade
Pre-workout maaltijd: een kopje zwarte koffie
Maaltijd na de training: Protein Shake, Creatine, Glutamine
Ik geniet van: ik ben dol op pizza, ijsjes en chocolaatjes
Mijn workout: ik train ongeveer een uur, vijf dagen per week zonder falen.
Gewichtsverlies verhaal:
Recepten met weinig calorieën Ik zweer dat ik absoluut dol ben op het eten van omeletten gevuld met kwark (paneer) en een sneetje brood.
Fitnessgeheimen die ik heb onthuld: ik heb me gerealiseerd dat het belangrijk is om een volledig plan te volgen, in plaats van een repetitieve routine te volgen.

Het is belangrijk om te streven naar een progressieve training.

Hoe blijf ik gemotiveerd? Ik ben altijd al gepassioneerd geweest over fitness en nu het mijn werk is geworden, inspireert het idee om mensen te motiveren me echt. Terugkijkend op de oude foto’s herinnert me er ook aan hoe ver ik ben gekomen en hoe ver ik nog moet gaan.

Hoe zorg je ervoor dat je de focus niet verliest? Ik heb veel redenen om gefocust te blijven op mijn weg naar gewichtsverlies. Omdat ik graag train, hoef ik mezelf niet aan te zetten om te sporten of een dieet te volgen. Ik geniet ook van een uitgebalanceerde maaltijd en geloof niet in het volgen van een crash- of rage-dieet.
Wat is het moeilijkste deel van overgewicht? Hoewel overgewicht gepaard gaat met tal van medische aandoeningen, zijn de beperkingen het ergste. Ik wilde rennen en klimmen zoals anderen van mijn leeftijd, maar kon dit niet vanwege alle overtollige kilo’s. Bovendien had mijn zelfvertrouwen ook een klap gekregen.

Welke vorm zie je jezelf 10 jaar later? Ik hou van de lichaamsbouw die ik momenteel heb en wil dit de komende jaren hetzelfde houden.

Wat zijn de levensstijlveranderingen die u hebt aangebracht? Hoewel ik geen grote veranderingen in mijn levensstijl heb aangebracht, heb ik er toch een punt van gemaakt om er een paar te houden: ik vermijd met suiker beladen en gefrituurde etenswaren. Vroeger had ik veel bier, maar ik houd het nu bij slechts 2 pinten

Wat was het laagste punt voor jou? Gaandeweg besefte ik dat ik ouder begon te worden dan mijn leeftijd. Zelfs mijn vrienden vonden dat ik niet zo fit was als vroeger.
Lessen getrokken uit gewichtsverlies: aan het eind van de dag draait alles om het eten van een uitgebalanceerd dieet. Veel mensen geloven dat een crashdieet een ultiem antwoord is op afvallen, wat niet waar is. We moeten geduld hebben en ons lichaam de tijd geven die het nodig heeft om een gezonde levensstijl te volgen.
Bovenal moeten we stoppen met het vergelijken van onze reis over gewichtsverlies met anderen en begrijpen dat iedereen anders is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *