Waarom het goed is om op je werkplek te huilen

Waarom het goed is om op je werkplek te huilen

We hebben allemaal slechte dagen gehad op het werk waar alles een beetje overweldiger en uitputterend aanvoelt.

Op die dagen is je enige doel om de dag door te komen zonder in tranen uit te barsten. De reden om je down en out te voelen kan variëren van persoonlijke conflicten tot onenigheid met collega’s en supervisors. Je kunt de blues ook voelen aan het einde van een lange, zware dag op het werk.

Het trieste is dat niemand echt emotioneel wil worden op hun kantoor omwille van professionaliteit. Niet in het openbaar huilen of laten zien wat je voelt, is echter al vanaf de kindertijd ingebakken in onze geest. Opgroeien, we zijn geconditioneerd om “niet te huilen” omdat mensen je een “huilende baby” zullen noemen en “geen lang gezicht maken.”

Dit is de reden waarom we langzaam begonnen zijn emotionele uitbarstingen in het openbaar te vermijden en alles zoveel mogelijk bij elkaar te houden. Het is belangrijk om te begrijpen dat we allemaal mensen zijn en het is volkomen normaal om je overweldigd te voelen door stress op de werkplek.

We vertellen je drie redenen waarom je het op je werk moet uitlaten en begrijpen dat het geen schande is om op je kantoor te huilen.

Wanneer je trieste emoties en negativiteit probeert te onderdrukken, blokkeer je ook de weg naar geluk. Dit komt omdat je emoties niet selectief kunt verdoven en als je dit doet, wordt voorkomen dat je een scala aan emoties ervaart. Het omarmen van zowel positieve als negatieve emoties helpt je groeien als persoon.

Wanneer je alles op het werk laat, zet je eigenlijk je geestelijke gezondheid boven al het andere. Wanneer u negatieve emoties aanpakt en opzij zet, effent dit de weg voor meer productiviteit. Geef daarom prioriteit aan het omgaan met emoties, in plaats van je bewakers op te zetten.

Deze is een no-brainer. Wanneer je je emoties begint te bottelen, stijgt het risico op hartziekten en psychische stoornissen. Dus in plaats van je gevoelens te begraven, is het ten zeerste aan te raden je hierover open te stellen en los te laten. Bovendien kan het constant opzij zetten van emoties op een bepaald moment erg vermoeiend zijn, omdat je stressknop altijd is ingeschakeld.

Een van de eenvoudigste manieren om meer open te zijn over uw emoties op de werkplek,

is om een eerlijk gesprek met uw manager te hebben. Laat je baas weten wat je doormaakt (in het kort) of als je een slechte dag hebt. Hij / zij zal hoogstwaarschijnlijk uw eerlijkheid en aanpak bewonderen om het beter te maken.

Wees eerlijk over het bezitten van je emoties en het kan gewoon de weg vrijmaken voor mensen om openlijk te praten over slechte geestelijke gezondheidsdagen op het werk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *